Provinciekaart
Den Haag TE HUUR GEVRAAGD

Object delen of doorsturen

Recent aanbod in Zuid Holland
Object Locatie Aanbod Bekijk
 • Maatschappelijk, Hellevoetsluis
  Hellevoetsluis Huur Aanbod op Zogo
 • Maatschappelijk, Zoetermeer
  Zoetermeer Huur Aanbod op Zogo
 • Maatschappelijk, Zoetermeer
  Zoetermeer Huur Aanbod op Zogo
 • Maatschappelijk, Dirksland
  Dirksland Huur Aanbod op Zogo
Omschrijving

Huurpand met 6 á 7 slaapkamers, woonkamer, keuken, badkamer(s). Een tuin met tuinhuis/fietsenberging is gewenst.

Doelgroep

Huisvesten van jeugdigen in de leeftijdscategorie 4 - 18 jaar, met (ernstige) hechtingsproblematiek, in een therapeutische gezinshuissetting.

Een Dushihuis biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar een veilige woonplek volgens het Dushi-concept. Het zijn kinderen/jongeren die niet meer bij hun ouders kunnen wonen en bij wie sprake is van een (ernstige) ontwikkelingsstoornis en/of gedragsproblematiek. Vaak hebben zij traumatische gebeurtenissen meegemaakt en is er sprake van een fors hechtingsprobleem. Deze kinderen kunnen ook een licht verstandelijke beperking hebben of kampen met andere problemen waarvoor een diagnose gesteld is. De meeste kinderen hebben, voordat ze in het Dushihuis komen wonen, al diverse plaatsingen in pleeggezinnen achter de rug.

Activiteiten

De kinderen leren binnen Dushihuis vertrouwen te krijgen in zichzelf en anderen, zodanig dat zij als volwassene een zelfstandig leven op kunnen bouwen. Zij krijgen een op maat gesneden behandeling en bejegening aangeboden, vertaald in alle facetten van het wonen, het leven en de opvoeding. In een ‘normaal’ pleeggezin of gezinshuis wordt verondersteld dat het kind zich aanpast aan het gezin, Dushihuis voegt zich naar het kind.
De drie pijlers van het Dushihuis zijn:
1. Leefklimaat en pedagogisch handelen
2. Hechting en regulatie
3. Ouderbegeleiding