2014-06-19 13:52:16ZOGO helpt zorginstellingen effectief om te gaan met vastgoed

De schakel tussen vraag en aanbod in de zorg- en maatschappelijke vastgoedmarkt

ZOGO.nl is hét openbaar landelijk online vastgoedplatform voor vraag en aanbod van zorgvastgoed objecten. “Het is een innovatieve aanzet van zorg- en vastgoed-professionals om een ondoorzichtige markt transparant te maken en daarmee vragers en aanbieders samen te brengen”, zegt Jos van Nieuwkoop, directeur Vastgoed Parnassia Groep.

Dé kans voor een zorgorganisatie om leegstaande gebouwen aan te bieden aan collega’s in de zorg, een object te verkopen of een specifieke zoekvraag adequaat uit te zetten.

Waarom?
In de zorgsector verandert er veel door de bezuinigingen die worden doorgevoerd, maar ook doordat de visie op zorg is veranderd. De zorg wordt eerder en dichterbij de patiënt georganiseerd. Medewerkers werken hierdoor bijvoorbeeld vaker bij de patiënten thuis, in huisartsenpraktijken of bij andere aanbieders. Zorginstellingen komen hierdoor steeds meer met boventallig zorgvastgoed te zitten terwijl andere zorgaanbieders juist op zoek zijn naar goede zorgvastgoedobjecten.

Daarnaast is het vinden van geschikte huisvesting voor zorgverlening moeilijk omdat:

1. Het leveren van zorg en het huisvesten van patiënten alleen mogelijk is in huisvesting met een zorg- of maatschappelijke bestemming.
2. Het aanbod van vastgoed met betreffende bestemming momenteel niet goed vindbaar is voor zoekende partijen. Beschikbaar aanbod blijft veelal zweven binnen de eigen organisatie. Dat kost de organisatie veel geld, wat dus niet meer besteed kan worden aan directe zorg.

Het inzichtelijk maken van deze specifieke vastgoedmarkt zal voor zowel aanbieders als zoekers uitkomst moeten gaan bieden.

Voor wie?
De online database is in eerste instantie bedoeld voor care-instellingen:
· Geestelijke gezondheidszorg
· Verstandelijk gehandicaptenzorg (VGZ)
· Verpleging en Verzorging (V&V)

Maar ook cure-instellingen, maatschappelijke organisaties, (semi)overheden, onafhankelijk zorgprofessionals, corporaties, gemeenten, stichtingen, bedrijven, particuliere en institutionele beleggers kunnen gebruik gaan maken van de mogelijkheden die Zogo biedt.

 
 

Archief nieuwsbrieven

2020-06-11 18:10:20 NIEUW: Te koop aangeboden in Heemskerk
2020-04-17 16:20:27 NIEUW: Te koop aangeboden in Leiderdorp
2019-10-29 10:39:58 NIEUW: Te koop aangeboden in Dordrecht
2019-07-25 13:53:15 NIEUW: te huur aangeboden in Doorwerth
2019-07-18 09:39:12 NIEUW: Te koop/te huur aangeboden in Wassenaar
van