Contactgegevens

We staan u graag te woord

Prins Mauritslaan 6
2582 LR DEN HAAG

TELEFOON 070 - 76 20 359
EMAIL info@zogo.nl

KvK-NUMMER 60622962
BTW-NUMMER 853987452B01

CONTACTFORMULIER

WAARMEE KUNNEN WE U VAN DIENST ZIJN?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Verstuur mijn vraag

Over ZOGO

HÈT PLATFORM VOOR ZORGVASTGOED

ZOGO is hèt landelijke online platform waar zorg- en maatschappelijke vastgoedobjecten voor verkoop of verhuur kunnen worden aangeboden. Daarnaast kunnen gerichte zoekopdrachten worden geplaatst. ZOGO maakt het zorgvastgoedaanbod zichtbaar voor zorg- en vastgoedpartijen. ZOGO brengt vragers en aanbieders samen.

Sinds de wijziging van het Nederlandse zorgstelsel - met alle daaruit voortvloeiende herhuisvestigingsvraagstukken van dien - kampt de zorgsector met grote leegstand van zorgvastgoed. Om de situatie het hoofd te bieden moe(s)t de ondoorzichtige zorgvastgoedmarkt transparanter worden.

ZOGO.nl is in 2014 opgericht met dit doel voor ogen. De initiatiefnemers van ZOGO zijn zorg- en zorgvastgoedprofessionals. ZOGO biedt partijen de mogelijkheid overtallig zorgvastgoed landelijk openbaar te maken voor verkoop of verhuur. Het platform brengt vragers en aanbieders samen.
Eén van de initiatiefnemers van ZOGO, Jos van Nieuwkoop, voormalig directeur vastgoed Parnassia Groep en nu directeur Huisvesting & Facilitair bij Philadelphia, legt uit hoe het initiatief voor de oprichting van zorgvastgoedplatform ZOGO.nl is ontstaan:

‘’ Parnassia had 440 locaties in zes provincies met een totale oppervlakte van 369.000 vierkante meter, waarvan 10.000 vierkante meter overtollig. Veel van deze overbodige locaties voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en dienden te worden gesloopt. Parnassia wilde daarnaast een tiental gebouwen verkopen of verhuren. Het bereik van de lokale makelaar (waar zorginstellingen/stichtingen veelal gebruik van maken) bleek te beperkt.  Door de veranderende wet- en regelgeving was het noodzakelijk geworden om zorgvastgoed zo breed mogelijk aan te bieden. Er bestond geen landelijk platform voor zorgvastgoed. Vanuit de vastgoedorganisatie van de Parnassia Groep is samen met AMGEA daarom het initiatief ontstaan om een online platform op te richten waar zorginstellingen en stichtingen hun overtollige objecten kunnen aanbieden. We wilden vraag en aanbod van zorgvastgoed bij elkaar brengen. Uitgangspunt was dat het zorgvastgoed geen molensteen moet worden voor zorginstellingen. ZOGO werd een feit."

Alexander van der Linden, mede-initiatiefnemer van ZOGO en zorgvastgoedadviseur bij AMGEA, over ZOGO.nl:

"Ons hoofddoel is om partijen aan elkaar te verbinden, te ontzorgen en de zorgvastgoedmarkt weer in beweging te brengen. Door de combinatie van brede kennis van de zorg en zorgvastgoed en een groot netwerk zijn wij achter de schermen in staat om de juiste connecties tussen partijen te maken."

Dit jaar zijn er meer dan 100 objecten geplaatst op ZOGO.nl en hebben er door het gebruik van ZOGO meerdere transacties plaatsgevonden. ZOGO maakt zorgvastgoed zichtbaar en brengt het marktsegment aantoonbaar in beweging. ZOGO vergroot kansen voor partijen binnen en buiten de zorgvastgoedmarkt. ZOGO is dé juiste plek om zorgvastgoed te plaatsen en te vinden.

Statistieken

Wat zijn de resultaten van afgelopen maand?

24.963Unieke bezoekers 1Transacties 2Nieuw geplaatste objecten 1Nieuw geplaatste zoekopdrachten